2015. április 13., hétfő

Kassel, Bergpark Wilhelmshöhe, Löwenburg, SzG3


A löwenburgi beszámolót azért vettem külön, mert bár a Bergpark része, igen látványos, ezért sok képet készítettem róla, kár lett volna hozzátenni a többihez.
1793 és 1801 között épült, alapvetően középkori mintára. Az volt a cél, hogy úgy tűnjön, mintha az alapító tartománygróf készíttette volna (aki a Hessen-Kassel dinasztiát is megalapította - IX. Vilmos tartománygróf). Később egyik leszármazottja, I Vilmos választófejedelem bízta meg Jussow-ot, aki az udvari építésze volt, hogy a várat ilyen formában alakítsa ki. Valódi várként soha nem szolgált, elsősorban az volt a cél, hogy jól érezzék itt magukat. Ehhez persze a csodálatos környezet is hozzájárul. Külsőleg úgy néz ki, mintha már több száz éves lenne, valódi műrom, de belül minden megtalálható, ami egy fejedelmi udvarhoz kell. Gazdag felszerelés, pompa. 
Több út is vezet ide, ezek közül van egy lépcsős feljáró is, eléggé fárasztó, ha már sokat gyalogolt az ember a parkban. Célszerűbb a térkép alapján valami lankásabb utat választani. Itt kivételesen vízszintesre legyalulták a terepet, bár maga a kastély egy peremen helyezkedik el, alapvetően egy sík mező veszi körül a többi 3 oldalán. Van itt versenypálya, zöldség és gyümölcskert, szőlő, nagy rét. 
A belső részt is meg lehet tekinteni, minden egész órában indul vezetés.




Vissza a főoldalra (katalógus)

Kassel Fotóalbum ITT található!

az egyik út a várhoz
  Löwenburg
  Löwenburg
  Löwenburg
 Löwenburg
  Löwenburg
  Löwenburg
  Löwenburg
  Löwenburg
  Löwenburg
 Löwenburg
kilátás a vár melletti teraszról

Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése